Napvirág Lakóotthon

Az Ápoló, Gondozó Otthonban az évek során több olyan személy is elhelyezésre került, akik szociálisan hátrányos helyzetük miatt nem élhettek önállóan, képességeik alapján fejlesztéssel, támogatással képesek volnának az önálló életre.

Napvirág Lakóotthon

Az országban egyre több lakóotthon nyitotta meg kapuit, s az elképzelés és a megvalósulás között nem telt el sok idő nálunk sem. Anyagi segítséget az akkori Szociális és Családügyi Minisztériumtól és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától kaptunk.

2003. márciusában 10 személy birtokba vehette a székhelytől 50 méterre lévő családi házat. A korszerű konyha, fürdőszobák, modern bútorokkal berendezett és technikai eszközökkel felszerelt helyiségek a teljesebb, normalizált életforma lehetőségét nyújtják a lakók számára. 5 db, kétágyas szoba áll a lakók rendelkezésére. Az intézet által nyújtott szolgáltatásokat kívánságuk szerint vehetik igénybe. Életvezetésüket 3 szociális és egészségügyi  szakképesítésű dolgozó segíti. Az engedélyezett ellátotti létszám 10 fő.

5000 Szolnok, Liget u. 12.