Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület

Mozsárné Tarjányi Erika 1995 óta vezeti a Liget Otthon színjátszó csoportját. Intézetünk lakói már a Speciális Művészeti Műhely által szervezett első kulturális fesztiválon részt vettek, azóta minden évben készülnek – egyre komolyabb színdarabokkal.

1999 óta minden évben felkérést kapunk az országos középiskolai színjátszó fesztiválon való szereplésre, a Globe Fesztiválra. Az első évben az előadásunk még a szakmai program része volt, a kísérlet azonban annyira bevált, hogy azóta a nagyközönség előtt lépünk fel. A fesztiválnak Szolnok ad otthont. Minden fellépésünket nagy siker kíséri. Úgy gondolom, hogy ez a program az integráció szempontjából a legkiemelkedőbb színjátszóink életében. 

Szolnok Megyei Jogú Város ünnepségein – elsősorban a Szociális Munka Napján is gyakran megkérik lakóinkat szereplésre. Versmondóink örömmel fogadják ezeket a felkéréseket. 2010-ben az Ádámok és Évák ünnepé középikolásokkal léptek fel színjátszóink a Szigligeti Színház színpadán, amely teljestményünkért megkaptuk a zsűri különdíját, egy hétvégét a martfűi termálszállóban.

A MSMME alkotótáborát majdnem minden tavasszal a mi intézetünk szervezi amikor 15-20 csoport veszi birtokba a Tiszaligeti Turisztikai Központot, hogy 10 szolnoki kézművessel eltöltsön egy felejthetetlen hetet.

Képek