Pályázati forrás felhasználásával válik otthonosabbá a Liget Otthon

2014. május 29.

A projekt célja a Liget Otthon épületének átfogó felújításán és korszerűsítésén keresztül hozzájárulni a társadalmi befogadás erősítéséhez szükséges szolgáltatások és infrastruktúra fejlesztéséhez.

A projekt keretében megtörténik az intézmény étkezőjének bővítése a belső udvar egy részének beépítésével, így közel 90 m2-rel nő az így már közösségi célra is használható helyiség. A lakószobák jelenleg nem minden esetben felelnek meg a jogszabályi feltételeknek, így a jelenlegi irodák helyén is 2 db 3 ágyas lakószoba és 1 db kétágyas betegszoba kerül kialakításra. 4 db irodai helyiséget az étkező-bővítmény emeletén alakítanak ki. A pályázat keretein belül lehetőség nyílik a Liget Otthonban lévő zsúfoltság csökkentésére és a meglévő elavult fűtési, szigetelés rendszer korszerűsítésére. Az épület új nyílászárókat kap, a fűtésrendszer korszerűbbé válik, továbbá a látványjavítás és energia- racionalizálás végett a külső homlokzat utólagos hőszigetelést kap.

A projekthez kapcsolódó szakmai képzési programmal a projektgazda javítani tudja az intézményi környezetben dolgozók feladatellátásának minőségét. Ezzel párhuzamosan megtörténik mind a dolgozók, mind pedig a lakók felkészítése az intézményi változásokra.

A kivitelezés május végén kezdődik és előreláthatólag október végén fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege: 98.499.590.- Ft, intenzitása 100%.